Genrep

Datum: 2012-08-31 | Tid: 23:29:39 | Allmänt | 1 Kommentarer

 
Idag har vi vart på genrep till showen. Tose stod i transport i två timmar och en halv timma från backen och fick på sig massa energi som jag inte väntade mig. Därför var han väldigt jobbig att rida men som sedan släppte. Han skulle stusda, svänga av och halvt spinna och volta osv. 
 
Nu är han i vilket fall nyduschad och flätad så hoppas att det går fint imorgon. Ska inte ha förhöga krav och bara ta det lugnt, inte stressa. Trickträningen gick suveränt idag:). 

Paus

Datum: 2012-08-25 | Tid: 21:32:00 | Allmänt | 5 Kommentarer

Tänkte ta en bloggpaus här. Är så mycket nu med både skola och hästar. Sen känner jag att bloggen inte är så intressan för tillfället. Har åsikter som jag tänker på allt för ofta men som aldrig hamnar i text ändå. Bildmässigt så finns inte mycket tid där heller. Ska jag driva en blogg vill jag få ut det bästa av det vilket jag inte känner att jag gör nu. Får se när jag kommer tillbaka. Kanske blir det om några dagar eller om en månad. Det vet jag inte? Eller så är det bara hur jag känner just ikväll. Men så är läget och nu vet ni hur det ligger till!
Jeppke
Zakira
 

Fullt upp

Datum: 2012-08-25 | Tid: 10:43:00 | Allmänt | 1 Kommentarer

Jag har verkligen fullt upp jus nu. Helg och ännu mer att göra än när det är vardag ;). Phu! Så har inte hunnit att uppdatera här alls mycket tyvärr. Tänkte bara dra lite snabbt vad som hänt runt hästzonen senaste dagen. 
 
Efter skolan igår åkte jag till Ekholmen och först ryktade en ny häst vid namn Jeppke (?). Ett tioårigt sto som kom från Holland i onsdags. Sedan så ryktade jag Tunne och tränade honom lite från marken på ridbanan. Han var något okoncentrerad men kunde lätt byta och gå åt i höger varv vilket var ett framsteg. Åkte hem och Tose fick en vilodag. 

Idag så ska jag först gå på marknad här i orten med bästa Elin, sen vidare till stallet och rida Tose en sväng på banan hade jag tänkt. Sedan till Ekholmen för att pyssla med deras hästar. Ska försöka fota lite så jag har något att visa här :). Måste göra mig ordning nu så hoppas jag kan höras ikväll. Hinner inte blogga om mina favoritbloggar heller men det kommer. 
 

Inte mycket tid

Datum: 2012-08-23 | Tid: 23:41:39 | Allmänt | 0 Kommentarer

Inte mycket tid över nu till bloggen nu känner jag. Men ska försöka hålla igång den utan att det bara blir tråkiga stressinlägg. Idag så hade jag markträning för Flames ägare Emmie. Gick mest igenom lite grunder, kroppsspråk, olika metoder och tips på övningar som inkallning till exempel. Flame var väldigt intresserad av omvärlden så har lite svårt att få upp koncentrationen men annars gick det bra. Jag pratar på så himla mycket ibland men hoppas Emmie fick ut något av det :). 
 
Sedan så red jag ut en runda men Amanda i skogen med sadeln och hacket. Blev bara en kortare runda och sen red vi en stund på en äng. Jag var på ett riktigt bushumör idag. Ville bara ut och ha det roligt och inte ha några som helst större krav. Blev inte riktigt så men det funkade. Kändes inget speciellt idag. Tose var seg och inte på arbetshumör vid ängen. Jag blev helt plöstligt hur trött som helst och höll på att somna. Inte ofta alltså. Har väl haft bättre dagar. 
 

Josäfin

Datum: 2012-08-23 | Tid: 23:30:45 | Bloggar | 1 Kommentarer

Andra bloggen i min kategori "bloggar" (bland mina favoriter) är http://jossanamigo.blogg.se/ som drivs av 17-åriga Josäfin. I bloggen kan du läsa och titta på allt möjligt. Vardag, träning med hennes skäck Amgio, B&J's, videobloggar, humor, fototips osv.

 

 Jag själv tycker Josäfin är så himla rolig och har väldigt klockrena videobloggar. Otroligt varma och fina bilder på både hästar, natur och människor. Tycker hon har en snygg design med egen stil. Följer även henne för att hon är lite mer inriktad naturligt då hon rider utan huvudlag till exempel. En väldigt blandad blogg med mycket roligt innehåll skulle jag säga. Copyrightlagen gäller oavsätt om bilderna inte är fotade av mig. Bilderna är hämtade från hennes blogg. Vill du inte tappa bort bloggen kan du klicka HÄR


Dagen

Datum: 2012-08-22 | Tid: 22:22:35 | Allmänt | 0 Kommentarer

Nu är skolan igång igen. Otroligt underbart att första veckan ska vara "rolig" utan större krav och skolarbete utan ska mest bestå av lek för att lära känna dem nya ettorna på skolan. Vet ni vad vi gör första skoldagen? Sitta näst intill hela dagen och lära oss hur man gör dokument och presentationer i Open office. Hallå liksom?  Sjukt tråkigt och jag höll på att somna av huvudverk och trötthet ett tag då jag bara sov en timma inatt..Slut på klagomål ;D.
 
När jag kom hem så gödsla jag i mig massa mat så jag fick jätte ont i magen. Haha ännu mer klagomål. Detta är inte bra alltså. Men efter en stund åkte jag upp till stallet och tog in T. Han hade då inte glömt bort vad vi tränat på igår då jag improviserade lite ner till grinden. Galopp ner för backersslänten och galopp på volt. Duktig ponny!
 
Sedan fixade jag ordning honom och satte på lite utrustning och begav mig ner till banan. Red bara runt lite. Gjorde lite volter och byten osv. Inget märkvärdigt. Försökte hitta bjudningen i galoppen vilket aldrig kom. Men vi är på gång. Han orkar inte riktigt runda upp galoppen på volt och hålla igång aktiviteten i bakpartiet. Men klart bättre än vad det var innan då han bara kunde galoppera på långa tyglar runt hela fyrkanten. (Rider fortfarande på långa men kan samla upp honom utan att korta tyglarna.) Han har hittat formen riktigt fint i traven som han bibehåller bra så det är kul. Efter en stund började det regna så då skynade vi oss tillbaka. Nöjd trots att han var något seg i galoppen. Men han försöker även fast han är lite lat av sig och tycker det är jobbigt ibland.
 
För övrigt har jag fått tillbaka min skoldator nu vilket är otroligt skönt. Slipper använda syrrans. Dock har jag inga bilder då dem ligger på serven. Så känner att kameran måste användas flitigt nu. 
 
 
 

Play love and learn

Datum: 2012-08-22 | Tid: 18:29:00 | Bloggar | 2 Kommentarer

Första bloggen som jag kommer presentera är http://playlovelearn.blogspot.se/ som drivs av Paulina Tufvesson på 20 år. I bloggen kan du läsa allt från hennes träning med sina djur, åsikter, shettisar, hundar, till vardagsinlägg med mycket mera. 
 
Jag har följt Paulina sen en längre tid tillbaka på hennes bilddagbok som "Mirakelbarn". Inspireras fortfarande lika mycket av hennes träning med hennes fina shettisar som hon får så energiska vilket imponerar mig. Tycker också Paulina är stark som individ och har mångra bra åsikter som jag näst intill alltid håller med om. Sist men inte minst kan man inget annat än inte storgilla alla fina bilder på teamet. 
 
Tycker också hennes bloggnamn och citat "Play, love, learn" är unikt och viktigt. Lek, älska, lär! 
Copyrightlagen gäller oavsätt om bilderna inte är fotade av mig. Bilderna är hämtade från hennes blogg. Vill du inte tappa bort bloggen kan du klicka HÄR

Favoritbloggar

Datum: 2012-08-21 | Tid: 22:06:00 | Bloggar | 2 Kommentarer

Nu när skolan drar igång så tänkte jag publicera en läsvärd blogg varje dag som jag följer via bloglovin. Alltså mina absoluta favoritbloggar så hoppas jag ni kan hitta lite inspiraration. 
Tose. Mars 2012. 
 
 

Söt animering

Datum: 2012-08-21 | Tid: 21:48:00 | Foton | 0 Kommentarer

La ihop en liten animering av sköna bilder som Lisa fotat på Tose.
Här kommer ytterligare bilder ;). 
Kan man inte var snyggast kan man vara charmigast. Haha :D. 

Dagens träning

Datum: 2012-08-21 | Tid: 21:38:49 | Allmänt | 1 Kommentarer

Har vart ute och fotat lite självporträtt idag en stor del av dagen. Laddar upp lite inför andra året på medialinjen nu som börjar imorgon. Men framåt kvällen cyklade jag upp till stallet. Skönt att det blev så sent trots allt. Var så himla varmt idag. Varför nu liksom och inte tidigare? 
 
Jag tog i vilket fall med mig grimman och pinnade ner till hagen. Satte mig ner och chillade lite tills första dinosaurien kom fram och skulle hälsa och bli kliad. Sen kom andra dinosaurien och sist (och minst, hehe) kom lille viten och skulle bli kliad och sedan frusta mig i ansiktet. Tack <3. 
 
Plockade sedan med honom in och ryktade och sprayade flugmedel, satte på huva och gick sedan tillbaka ner i hagen och tränade där löst. Hade inte ens en liten pekpinne idag vilket var nyttigt. Blev ingen trickträning idag då jag inte behöver jobba och traggla på det tills showen. Dem trick jag tänkt visa sitter, sen är det klart jag måste repetera dem innan det börjar bli dags men nu får dem troligtvis vila några dagar om jag inte väljer att träna in några nya trick som jag har på g. Fokus låg i att träna longeringen/rakspåren idag. Tose var till en början seg och tjurig. Skulle absolut inte trava i ett av varven och var mer bakåt än framåt, skulle beta istället osv så lät honom beta och gick till dem andra hästarna en stund. När jag sedan kom tillbaks var mycket roligare att arbeta med. Han blev lite piggare av att dem andra hästarna kom och skulle ta min uppmarksamhet så han ansträngde sig tills sitt yttersta. Galoppera dem luftigaste sprången som gick. Haha så söt är han. Men det roligaste var att han fick upp sån energi att jag kunde skicka ut honom dit jag pekade och sedan få honom från skritt till galopp osv. Nöjde mig bara med några steg så mycket han ansträngde sig. Jättestolt över honom. Kändes riktigt bra!
Haha smile to the camera ;).

Gårdagen

Datum: 2012-08-21 | Tid: 13:36:00 | Allmänt | 5 Kommentarer

Igår så var jag och Amanda på Ekholmen.
Fick äntligen mitt första träningpass med hingsten i repgrimma och rep. Var väldigt ovant att först träna eller ja över huvudtaget hålla på med en så stor häst. Själva träningen på banan var väldigt kravlös. Hade honom lite på volt i vänster varv och försökte byta (varv) men det vill han inte så istället skulle han gå på mig och då fick jag makera att det inte var okej. Annars hade det säkert kunnat gå illa då han bara fortsatte att gå på mig och till och med lyfte en gång men det redde vi ut. Hans ägare sa att det var ett typiskt hingstbeteende. Sen var han väldigt närgången av sig också men fick han till och med i galopp och han var trots allt lite busig i alla gångarter och skulle naffsa (lek) när vi stod stilla. Haha. Busen! Storgillar verkligen honom. Hoppas jag får fortsätte jobba med honom. Kan vara väldigt lärorikt för mig och framför allt roligt!
Sedan åkte vi hem och jag släpptes av vid stallet. Tose fick gå i skogen på en längre runda. Alla rundor blir länge när man rider själv känns det som så egentligen var den inte jättelång ;). 
Han var lite seg i början och skulle vända och slingra sig fram. Var rejält ömfotad ett tag. Så himla tråkigt att det ska behöva vara så. Men ska se om jag kan hjälpa honom genom att köpa ett par heltäckande boots. Löser inte problemet i sig då han inte har friska hovar. (Lisa har kollat på dem som har gått kurs.) 
 
Annars så gick ridturen helt okej. Jobbade mest på galoppfattningar. På hemvägen försökte jag samla upp honom och få en rundare galopp för att kunna arbeta lite vilket gick fint! Blev lite stissig på hemvägen men han hanterade det riktigt bra. Behövde bara ta ytterst lite i handen när han inte lyssnade. Blev mycket tänkade träning för honom idag då jag aktiverkade honom med övergångar hela tiden. Nyttigt! 
Brist på bilder. Känner att det är dags för en fotografering både från rygg och mark. Har dock bilder som jag gärna lägger upp flera gånger om. Denna ovan till exempel. Hur fin som helst som Sabina fotat. 
 

Who I am

Datum: 2012-08-20 | Tid: 01:08:12 | Videos | 6 Kommentarer

Se i HD kvalitet. Blir mycket bättre då ^^. 
 Detta hittade vi på idag, (eller ja igår blir det ju). 
Nu ska jag sooova efter städning och filmredigering i jobbigaste programet. Lämna gärna ett spår om film uppskattas för det tar riktigt lång tid ska ni veta. Haha!

Bildredigering

Datum: 2012-08-19 | Tid: 09:25:58 | Allmänt | 2 Kommentarer

Här kommer ett litet bildinlägg. Nämligen före/efter bilder på hur jag lite snabbt redigerar mina bilder i Cameraraw och Photoshop CS5. 
(Bilden är väldigt snabbt redigerad så inte välgjord.) 
 
Nu ska jag iväg och jobba med syrran. Vill ni för övrigt ha fototips eller mer av sånna här inlägg så hör av er i en kommentar. Ciao! 
 
 

Two weeks left

Datum: 2012-08-18 | Tid: 21:53:09 | Allmänt | 3 Kommentarer

Idag är det två veckor kvar till min och Toses första show som håller hus i Bratteborgs ridhus lördag den första semptember där showen drar igång klockan elva. Det börjar närma sig alltså. 
 
Idag så tog jag först in och pysslade lite med Tos i boxen, borstade, lyssnade musik, (eller ja en låt gick på repeat hela tiden) och försökte noppra bort alla dem hemska gula flugäggen som hamnar på benen. (Kill them with fire!!!) 
 
Sedan red jag ner till banan med repgrimman och tränade honom lite där. Började att rida honom idag. Blev bara skrittarbete men kändes att det behövdes. Tose var lite tjurskallig idag. Inget bjud framåt och skulle göra tvärt emot vid något tillfälle och inte ge sig. Ville jag svänga höger (bort mot grinden) då ska Tos gå åt andra hållet ;). Handlar inte om att vinna eller förlora utan att sammarbeta. Men över lag tycker jag det gick det bra. Helt okej bra. Han var som sagt lite seg så det var inte så kul att sitta på honom idag, lite därför det bara blev skritt en bra stund. Tränade lite volter vilket gick fint. Lyssnar bra på vikhjälper och ytter skänkel.. Har faktiskt börjat att belöna med godis uppe från ryggen också för att få upp ännu mer motivation på honom men vet inte riktigt om det hjälper då han förväntar sig för mycket vid fel tillfällen (vilket händer om man belönar). Så blir lite fel signaler samtidigt som det kan vara effektivt. 
 
När jag kände mig nöjd så blev det lite träning från marken. La mest fokus på att arbeta med rakspåren bredvid mig men Tose var inte riktigt på humör så försökte peppa på honom och leka fram lite energi. Folk som såg mig undrade nog vad tusan jag höll på med som hoppade och skuttade runt honom. Funkade efter ett tag då han kom igång lite och avslutade med en raksträcka som innehöll galopp, trav, galopp, trav, utan att han själv avbryt såfort man sa ett längre ord. Haha. Han förväntar sig liite för mycket och jag har plockat bort klickern (bara för att) så nu berömmer jag direkt med rösten när det är bra och ger honom godis så det ser ut som han hugger efter godis varje gång :'). Haha! (När jag klickar stannar han upp och inväntar godis.) 
 
Känslan från marken var lång bortom bra men orden sen Lisa var här att sluta när han hittat bjudningen oavsätt om det är efter fem minuter eller efter en halvtimma. Så det gjorde jag bra men känslan, nope, ingen bra!
 
Skrittade sedan hem en runda på tio minuter till stallet igen. Tog in honom i stallet och bad om flema med lite lucernpellets som belöning (som jag testade av Lisa) och jisses vad det gillades så valde at gå ut i korallen en stund där han svarade upp riktigt bra. Trickade jätteduktigt och stegrade jättefint osv. Dock har han blivit lite tiggig då jag belönat hur mycket som helst det senaste tiden men det går givetvis att träna bort som med mycket annat. Känslan var i alla fall mycket bättre och Tose kändes mycket piggare trots att vi inte hittade något flow i "rakspåren" alls. 
 

Home

Datum: 2012-08-18 | Tid: 13:32:22 | Foton | 1 Kommentarer

Nu har jag kommet hem från Ekholmen. Trött som bara den så det är skönt att vara hemma och bara vara. Lyssna på musik, mysa med katterna och redigera lite bilder.
 
Här är en liten bild på en fin kattunge som bosatte sig hos dem för någon dag sen.
För övrigt vill jag ta hem en kanin där ifrån. Undrar hur det blir med det. Så himla fina!