Dagens träning

Datum: 2012-09-30 | Tid: 20:44:00 | Videos | 5 Kommentarer

HD kvalitét är ett måste!
Lite klipp från dagens träning/bus. Tose var väldigt pigg i början men tröttnade snabbt. Avslutade det dock jättebra i boxen med stretch och trick. Han är grym på att tricka inomhus. Ingen snack om saken. Haha! Helt okej pass i alla fall. Inget wow. Lite stelt. Menmen. Ville inte åka hem. Saknat honom mer psykiskt än vad jag trott. Bebis :(. 
 
Haha bellade rejält i slutet som ni ser. Fast det var i början av passet. Härligt med höst. Ohja!
 

Hej från videokameran

Datum: 2012-09-30 | Tid: 20:27:00 | Allmänt | 0 Kommentarer

Lama/get/kamel? Tose säger hej till videokameran ;). Vet ni vad det innebär. Jo juste, en liten video ikväll. Håll utkik :D

Stolt

Datum: 2012-09-30 | Tid: 16:04:00 | Allmänt | 0 Kommentarer

Stolt som alla redan jobbat klart för dagen och tog tåget innan tio till jkpg. Yeey! Käkat lite och ska vidare till stallet. Inte vart där på två dagar nu. Men Amanda har trickat lite med honom så helt rastlös har han inte vart. Solen är med oss. Underbart :D.
 

Show

Datum: 2012-09-29 | Tid: 16:11:20 | Allmänt | 3 Kommentarer

Lisa, Malve och Alfons.
Nyss kommet hem från Lisas showframträdande i Värnamo. Var faktiskt någorlunda fint väder fram till vi skulle åka hem då det ösregnade. Suck! Tycker det gick jättebra för Lisa och ponnyrna. Rös så fint var det. Mer får ni läsa HÄR om hur det gick. 
 
Är hur trött som helst. Vill bara sova. Vet inte vad det är med mig.Haha. Bestämt mig för att det ska bli en riktigt lugn kväll med ett varmt täcke och god mat ikväll. 
 
 

Lördag

Datum: 2012-09-29 | Tid: 16:04:05 | Allmänt | 0 Kommentarer

 
Snyggingarna idag på show :D

Vår resa

Datum: 2012-09-28 | Tid: 22:57:24 | Allmänt | 9 Kommentarer

Macintosh B, oftast alltid kallad Tose är en tysk ridponny (men också klassad som svensk) kategoriserad som D-ponny på 147 cm i mankhöjd och uppfödd av HansGeorge Bönniger i Tyskland. Tose har under åren (innan 2010) tävlats i hoppning upp till medelsvår. Har inte sådär superkoll på klasser men hade mycket kapaticet och poential. Han tävlades, tränades och reds av hans nuvarande ägare. Tror det är hennes mamma (stallägaren) som står som ägare men familjen äger Tose kan vi säga. 
 
Minns inte fullt ut hur der låg till då men Tose blev en dag halt, behandlas och sprutades i benen på klinik, vilade under en tid och reds sedan igång igen och tävlades men blev sedan halt igen. Då vilade han under en längre period och blev utlånad till sällskap på bete till en annan häst. 
 
När Tose tävlades så red jag honom ibland då och då. Hjälpte till och motinerade ägarens andra hästar då hon hade fullt upp. Tose på den tiden var väldigt pigg. Till en början fick jag inte ens rida honom då han var för pigg så det fick min syster göra. Men efter hand fick även jag börja rida honom.. Jag minns Tose som ett galet krutpaket som kunde studsa upp och ner som en studsboll såfort det bärde hemåt i skogen. 
Han och jag klickade inte riktigt. Eller ja, han var inte den jag helst valde att rida alla gånger vad jag minns. Då var det alltid martingal som gällde för att han slet upp huvudet när man bromsade honom. I början när ägarn red honom minns jag att han kastade sig om man red men en annan häst emot honom. Hade väldigt lätt för att stressa upp sig och var svår att tränsa. Otroligt rädd om öron och huvud. 
Första maj 2010. Tose och hans ägare i Gislaved när jag var med som hästskötare. 
  
  
 
 
  
Jag och Tose. 

Den sjätte juli 2010 står det skrivet att Tose kom "hem" till stallet där jag under en tid spenderat min tid.
 
 
 

När Tose kom hem gick han bara i hagen och drog på sig rejält med skav från hans flughuva en dag när jag öppnades han lilla huvudbo. 
Ida och Tose när hans sår börjat läka som vi smörjde varje dag. 
Jag och Tose.

Det som gjorde att jag började ta hand om Tose var för att jag tyckte synd om honom över att bara få gå i hagen. Så jag tog in honom varje dag och ryktade och gjorde han fin.. Vid denna tid blev jag mer och mer intresserad av trickträning och eftersom Tose inte kunde ridas så passade de extra bra att hitta på något från marken. Jag var dock väldigt vaksam över så han inte tog skada trots att han både bugade och stegrade efter hand. Men han höll. I början var jag i hagen och testade lite följa john och gå i cirklar osv. Började även att träna på buga med hjälp av godis, skänkelvikning i samma steg som mig osv.. Stallägarn varnade mig för att akta för hans bakdel så han inte sparkades om han blev busig så innerst inne var jag inte helt hundra med honom. Men jag fortsätta att testa och träna oss fram. 
 
Tose lärde sig väldigt snabbt att stegra då han var väldigt busig och lätt i framdelen. Lätt som en plätt kunde han stegra på kommando vilket förvånade mig stort. Detta blev helt klart han favorittrick som han gärna visade upp.
 
 Amanda var med och fotade (med digitalkameran) våra första bilder på oss när vi visade lite trick.

Jag och Tose. 
Jag fick låna min systers systemkamera vilket jag tyckte var jätteroligt. Hade ingen som kunde fota oss bland höstlöven så fick fråga dem i stallet. Haha. Men jag skulle ha stegrabilder i dem löven. Så var det bara. 

 
Andra bilder jag tog med hennes kamera. 

November 2010. Första gången vi tränade löst utanför inhägnad. 

Jag och Tose utvecklades och fortsatte att trickträna. Jag och Lisa började träffas och hon kom och fotade oss flera gånger. 

Bilder sen flera tillfällen. 


Jag & Tose. 
I november 2010 började jag långsamt rida igång Tose och detta tillfälle som bilderna tog så travades han för första gången. Han började också väldigt lätt att lära sig stegra från ryggen som vi gjorde väldigt sällan i början. 

Jag & Tose. 
Min syster kom och fotade mig under jullovet och Tose började komma igång. 

 Ett flertal klipp från vintern 2010 då Tose nog gick som bäst att trickträna.
Januari 2011.


Fick hem en halsring som jag beställde som jag började använda mer och mer. 



Jag & Tose.
Fick min första systemkamera och drog med Elin många gånger till stallet och fotade otroligt fina bilder. 


Började redan då träna på att lägga sig på kommando. 


Jag & Tose.
Lisa var och fotade oss. 


Jag, Tose och Gino som Elin fotade. 

 
Tose klipptes (alldeles för sent dock).





Jag & Tose. 

Elin tog otroligt vackra bilder på oss. 

Februari 2011. Haha skratta eller gråt.
Mars 2011.

Framåt våren/sommaren red vi mycket engelskt. 

Lånade hem Lisas stångbett jag började rida på. Ändrade min ridstil och började rida honom på längre tyglar i lägre form. Red också mycket löst. 

Ridning på stångbett Juli 2011. Ett pass i trickträning och riding löst.

En busig Tos hösten 2011. 
Tose la sig på sidan för första gången. 
 Var ute och lekte i snön på vintern och tolkade för allra första gången.

Började rikta in oss lite mer åt western. Köpte bland annat ett westernstång som användes flitigt. 

Mars 2012 och framåt. 

Hoppas det var interessant att läsa. Kommer komma upp lite jämförelsebilder så småning om.
Det sista delen av inlägget blev lite virrigt. Har som sagt skriver detta inlägg vid cirka fem tillfällen. Är inte helt säker  på tidsperioder alls men på ett ungefär. Lägg gärna in en kommentar om vad ni tycker. Var det intressant, för mycket eller lagom? Får väldigt dåligt samvete för dem olika bildstorlekarna så kanske tar bort inlägget sen om jag inte får någon feedback. Haha. 

Imorgon

Datum: 2012-09-28 | Tid: 22:47:00 | Allmänt | 0 Kommentarer

För er nya läsare så har jag under en längre tid skrivet ett inlägg under rubriken "Vår resa" där jag genom text, bilder och videos visar min och Toses resa tillsammans från första början. Inlägget kommer publiceras imorgon. (Blev något fel så det publicerades nu så låter det ligga kvar.) Be ready guys! 
Sneakpeak från hur det kunde se ut en dag genom åren!
 

Hos Lisa

Datum: 2012-09-28 | Tid: 22:35:13 | Allmänt | 1 Kommentarer

Tåg bussen direkt från skolan till Lisa i Värnamo idag. Vart ute och fixat lite i hennes stallet och sitter nu inne vid datorn efter god mat :D. Garvat åt gamla bilder. Haha underbart! Vi har haft väldigt knasiga idéer ibland alltså. Vi tog till exempel på oss finkläder och fotade varandra med varandras hästar. Det vill säga jag med hennes. Haha så roliga! 
 
Han inte åka till Toselino idag men Amanda fick en liten utamaning att motinera honom så hon har busat och trickat lite på en åker vilket hade gått bra. Stegra var favoriten var det skrivet ;). 
Lisa, Alfons och Malve (tagna för några månader sedan) som ska ut på sin allra första show någonsin inom trickträning imorgon som jag ska med på :).

Camerastuff

Datum: 2012-09-27 | Tid: 21:52:00 | Allmänt | 1 Kommentarer

 Uppdate om min kamera. Min Sony a390 har vart inne på lagning nu i hela två veckor. Har fått ett kostnadsförslag på att laga den på 2500 kronor eller få tillbaka den som den var för 500 kr. Snacka om att jag är besviken när dem sa att det var högst troligt att det skulle täckas som reklamering och förbli kostnadsfritt. Suck alltså. Får se hur jag gör. Mina föräldrar får väl ta det beslutet antar jag. Så hoppas jag på att jag själv slipper betala :D. Yeey!
 
Sony a390 

Ridpass

Datum: 2012-09-27 | Tid: 21:44:30 | Allmänt | 2 Kommentarer

Red Tose på banan idag på tredelade bettet som jag börjat använda lite mer vilket han går riktigt bra på. (Dock inte i skogen.) Red över en liten kombination bestående av tre sockerbitar så han fick lyfta på tassarna lite. Haha krävs skillz att hoppa i westernsadel allså. Sjukt svårt men drev på honom så fick han själv välja avstånd. Tror killen tyckte det var lite jobbigt. Inte smidigast på att hoppa inte. Haha! Men han försöker.
Han fick galoppera runt lite på fri hand som sedan övergick till lite arbete i trav på volter. Riktigt fin var han i traven så det kändes jättekul. Väldigt stadig och låg i formen. Han började forma sig lite i galoppen också. Han kan! Härligt pass ute i mörkret. 
 
Efteråt blev det lite stretch i boxen. Helt sjukt vad trickvillig han ska vara i boxen ibland. Cirkusbuga börjar sitta riktigt bra, så länge han inte utför det så det ser ut som han ska trilla. Alltid lika smidig ponny ;). Annars blev det lite yoga. Ska träna vidare på spagaten och bergsgeten lite så det sitter. Behöver bara slipas lite. Tänkte faktiskt göra en liten tipsvideo på olika stretchövningar man kan göra både för hälsan och skojs skull :). Kan det vara intressant? 
 
 
 
 
 

Världens finaste katt

Datum: 2012-09-27 | Tid: 21:30:03 | Foton | 0 Kommentarer

 
Pucko 
 
 

Sabina

Datum: 2012-09-26 | Tid: 22:03:00 | Allmänt | 2 Kommentarer

Fått mycket kommentarer om bilderna på mig och Tose det senaste vilket jag tackar otroligt mycket för. Som ni sätt har jag länkat fotografen under, nämligen Sabina Svenningsson som jag tänkt presentera lite mer. 
 
En otroligt duktig hästfotograf (och fotograf utöver hästar). Stor inspirationkälla som jag ser upp till. Vill gärna utvecklas och någon gång komma upp i samma stadie av bilder och kvalitéter som hon har :D. 
 
Tycker därför ni ska gå in och kolla på hennes blogg http://isbitarna.se/ där ni kan läsa om hennes träning med sin otroligt vackra islandshäst Gandalf och andra hästar som hon också tränar. (Bloggen drivs av tre stycken.) Vill ni se mer bilder som mest är inriktat med Sabina som fotograf hänvisar jag er till hennes dayviews där hennes användarnamn är "Sabbisen".
 
Hon har nyligen också gjort färdigt sin hemsida så ni också kan beställa hennes om fotograf. Hur Awesome? 
--> http://sabinasvenningsson.weebly.com/ <--
Sist men inte minst har hon en faceboksida HÄR. "Sabina Svenningsson - Djurfotograf" där ni kan studera hennes otroligt fina bilder.  
Två fina bilder på teamet som är fotade med hennes Canon EOS 600D. 

Regn

Datum: 2012-09-26 | Tid: 21:43:00 | Allmänt | 0 Kommentarer

Åter igen regn. Regnade förra onsdagen också. Inte ok alltså. Hade Flame idag så la först all tid på henne. Tose fick komma in och stå på lite torrt underlag en stund medans jag tog med eldflamman ner till ridbanan i repsätte med stickent. Det var såå stor skillnad på henne idag sen senaste vi tränat från marken. Mycket lugnare och tryggare med mig. Känt att hon vart lite osäker och inte helt hundra med mig eftersom vi inte känner varann så mycket men idag var hon var mycket mer avslappnad i både kroppen och i psyket vilket var jättekul. 
 
Började lite i skritt i båda varven som övergick till inkallningar vilket hon snappat upp riktigt bra. Övergick även till trav där och fint kom in till mig när jag kallade inte henne. Avslutade med lite galopp i både varven. Duktig flicka! 
Flame
Sedan var det vitens tur att också bli lite longerad på ridbanan. Hade då börjat regna igen men inte jättemycket så valde att gå ut ändå i mörkret ändå. Tose är väldigt bekväm av sig men han fick jobba på i alla gångarter idag faktiskt. Fick mana på honom ibland, speciellt i ett av varven i galoppen som han inte klarade att hålla igång. Han svåra sida helt enkelt. Blev en ond cirkelt runt oss där ett tag då han blev rädd av stringen av sticken som åkte runt benet på honom. Han blev ordentligt sur och fick lite attityd ett tag men så kan det va. Jag var sur alla redan när jag kom till stallet men försökte hålla humöret uppe ändå. Kunde bero på det också. 
Jag och Tose i sommras.

Bridleless and bareback

Datum: 2012-09-25 | Tid: 21:50:54 | Foton | 1 Kommentarer

Foto: Sabina 

Tisdag

Datum: 2012-09-25 | Tid: 21:30:00 | Allmänt | 0 Kommentarer

Har bara fått för mig att det är fredag idag. Haha ledsamt värre när man insåg att det bara var tisdag. Blev en snabbis till stallet idag med Amanda och hennes mormor som körde. Uppskattar alltid sjuts då det är så långt till stallet. Särskilt nu när det börjat bli lite mer kyligt ute, då känns det ännu längre ;). 
 
Tose fick en snabb rykt och lite kraftfoder sen fick han gå ut igen hagen där vi mesade runt lite. Han var lite off från första början när jag skulle hämta honom då han stod långt bort från dem andra i flocken och såg allmänt depp ut. Haha. Men sedan kom han. Busade lite med honom men han vågade inte ta för sig särskilt mycket utan nöjde sig med tre galoppsprång på volt sen var det bra. Rakspåren går fint men när man bjuder in honom på volt så blir det jobbigt. Höll bara på några ynka minuter men det var ganska krävande ändå sägs.