Plugg

Datum: 2012-05-31 | Tid: 23:47:36 | Foton | 0 Kommentarer

Ovisade bilder
Förlåt kära bloggläsare men är så himla stressad för har så mycket att plugga nu det sista. Två stora inlämning och ett av dem ska vara inne imorgon som jag inte är klar med. Panik!
Jag var inte uppe i stallet idag på grund av plugget. Saknar honom ♥. ^^

Wild Mustang

Datum: 2012-05-30 | Tid: 20:33:15 | Allmänt | 2 Kommentarer

Idag så tränade jag tillsammans med Tose på ridbanan med Agnes och Frankie. Tose var inte alls ömfotad så det va kalasbra :D. Tanken var att bara utmana oss själva och se hur dem reagerade att träna tillsammans och måste jag säga att det gick riktigt bra. Varierade att ha Tose lös och sedan Frankie och dem båda var fokuserade på oss trots att en häst stod lös och gick runt.
Tose fick gå iväg när vi tränade F men sedan kom han tillbaka. Han spände upp sig några gånger till skallerorm. Han hals blir som en orm. Sjukt maffig. haha!
Träningen med Tose blev inte sådär jätteskrävande. Tose fick mest gå runt och trosa omkring, men blev lite trickade också.

Träningen med F gick jättebra från min syn. Väldigt mycket energi men jag tror dem båda kommer utvecklas snabbt då det såg riktigt bra ut idag löst. F följer jättebra och stannar lugnt kvar på volten även fast han hittar på bus. Dem har också kommet en bit inom trickträningen så nu gäller det att trimma ett av dem åt gången så dem om ett tag sitter.

Efter att Agnes åkt då hon fick bråttom så hoppade jag Tose lite i halsringen på banan med sadeln. Han var såå duktig! Skuttade över en studs på tre hinder på cirka 60 cm sedan ett räcke på medelinjen på 70 cm. Blev mest lite bus och inget krävande där heller. Haha han hoppar lite galet. Ingen stilhoppning inte ;). Men huvudsaken var att det var roligt :D.
Tos efter träningen.
Sedan blev det liggträning. Gick jättebra, hoppas det sitter snart :).

Glömde

Datum: 2012-05-29 | Tid: 22:35:13 | Allmänt | 0 Kommentarer

Haha jag glömde bort bloggen x). Konstigt nog!
Stack upp en stund till stallet direkt efter skolan. Fyllde lite kvälls och morgonmat samt satte på Tose sin huva ute i hagen. Han verkade må bra trots att det regnat. Han kunde faktiskt pausa från att beta i någon minut för att bli kliad ;). Annars har jag pluggat sanmhäll. Långt kvar. Buhu! Myser med mina katter nu ♥

Sovmorgon?

Datum: 2012-05-29 | Tid: 09:53:44 | Allmänt | 3 Kommentarer

Försov mig idag till skolan så nu sitter jag här. Ska dock åka om en stund. Mindre kul, fast har media hela dagen så det känns ändå bra!

Förövrigt har jag träningsverk i hela kroppen. Helt sjukt. Lite ont i foten så ska försöka kolla upp den hos skolsköterskan så inte tån är bruten eller liknande.

Tose kommer få vila idag då jag ska pluggga ihjäl mig, vilket inte kommer gå särskilt bra. Aja!

Fråga

Datum: 2012-05-28 | Tid: 22:25:26 | Foton | 0 Kommentarer

Trycken som vi gjorde när Elin var med och fotade är målade med vanlig vattenfärg :).
Har inte målade tryck i vanliga fall.

Trickträning

Datum: 2012-05-28 | Tid: 21:01:28 | Åsikter | 3 Kommentarer

Har fått väldigt många frågor angående trickträning och det är ett flertal som tror att det finns någon magisk formel som lyder "Så här får du din häst att stegra och ligga". Vilket är helt fel! 
Jag kunde egentligen ingenting och trickträning för två år sedan. Jag kollade ponnyakuten 1 som många andra gjorde. Jag blev impad på vad Tobbe kunde göra med sin guldiga häst så jag testade mig fram med Tose som då höll på att läka från sin skada när han var halt.

Jag hade väldigt bra kontakt med en vän till mig. Lisa. Vi gav tips till varandra och skrev hela tiden på msn om hur det hade gått och vilka framsteg vi gjorde. Så dels har jag henne att tacka. Men än en gång. Det var inte så att hon skrev: gör såhär så kommer han stegra. Verkligen inte!

Stegra var det första riktiga tricket som Tose kunde på kommando då han var väldigt lätt för att lätta i framdelen och busa. Det räckte att jag skickade honom till höger och sprang lite så stod han på bakbenen (utan att vara dominant). Sedan blev jag jätteförvånad och ropade på min syrra. - Kolla han kan stegra på kommando.

Resten av våra trick har kommet med tiden. Jag har testat mig fram i allt. Det enda tricket som jag inte lärt Tose är puss som Lisa gjorde (vilket jag glömt).

Tose och jag har haft baksteg och framsteg. Ibland har det verkligen inte gått och ibland har det gått som en dans. Ett tag förvann motivationen och innan det kunde han löslongeras med väldigt pigg vilja.

Kommenterar man och frågar: "Hur lärde du honom att stegra?" är man inte redo för att lära in ett sådant trick som stegra. Trickträning kommer när man är redo.

Mina tips är att testa dig fram eller vänta tills man är redo. Kanske kan du släppa din häst i en inhägnad. Studera honom. Försök att få din häst att hitta lite intresse hos dig. Kanske börja med följa john och lite longering?

Ett flertal trick kom med tiden och som Tose gjorde självmant som jag sedan berömde och satte kommando på.

Trickträning ska vara roligt! Kräv inte för mycket och har inte för stora förväntningar. Trickträning handlar om tajming, berömelse och vila.

Frågar du hur man gör är du inte redo. Låt det komma!

Trött

Datum: 2012-05-28 | Tid: 20:36:23 | Allmänt | 0 Kommentarer

Hej alla goa läsare!
Jag är så sjukt trött. För det första kunde jag inte sova så har inte alls fått mycket sömn. Sedan hade vi idrott i två och en halv timme då jag sprang hela tiden och spelade fotboll. Som tur var blev det inga problem med foten i mina löparskor. Sen har jag träningsverk i både armar och ben sen jag red med Agnes ;). Haha vad jag klagar! Att ni orkar stå ut med mig.

Orkade mig i vilket fall upp till stallet, gäspande.. Fräsht.
Tose vilade igår så ville helst att han skulle röra lite på sig idag så jag tog på repet och gick bort till korallen med sticken. Longerade lite i båda varven i repet, lite kravslöst jogg bara. Sedan tog jag av och jobbade lite löst. Han var riktigt fin stundtals. Höll galoppen så himla bra och hade ett lagom avstånd från mig. Inte alls att han gick på mig så vi snubblade på varandra.

Sedan mötte jag Agnes som stannade och kollade lite, då gick det dock mindre bra. Tose tappade motivationen men höll igång lite ändå. Var väldigt på och skulle vara överallt. Bakom, på mig eller framför. Haha givetvis ska det gå mindre bra när någon kollar ;). Tränaträna!

Men han var grym när jag skickade honom åt olika håll fram och tillbaka. Duktig ponny!
Sist men inte minst fick han kolla läget vid vägbron när det körde massa kanoter vid ån. Dom var lite läskiga men det var nyttigt för honom.

Något jag måste börja tänka på att avsluta pass när det går riktigt bra. Egentligen kunde denna kravlösa stund bli tio minuter istället för en halvtimma. Men det lär jag mig av!

Fråga till er

Datum: 2012-05-27 | Tid: 19:09:54 | Foton | 10 Kommentarer

Vad vill ni se mer av i bloggen?
Tappat lite prenumeranter så kan alltid vara kul att kunna förbättra sin blogg.

Varning för äcklig bild

Datum: 2012-05-27 | Tid: 19:04:38 | Allmänt | 0 Kommentarer

Jag är väldigt öm i foten då Tose trampade på mig två gånger igår. En gång i vattnet (höger sida) och sen snubblade vi på varandra när vi skulle gå in i stallet (vid tån.) Så himla surt jag som ville ut och motinera mig själv.

Idag har jag jobbat, blandade känslor men har en syster som ofta får en på bra humör. Hade en ide för att fira min mamma på morsdag idag. Det har ni väl inte glömt bort? Det hade jag ;).
Men så hade jag tänkt att köpa lite frukt och en blomma. Så går vi först till hemköp men köper bara en cola där för att sedan handla hemma istället. Tror ni inte att det knappt finns någon frukt hemma i butikerna här? Gick in på både ica, konsum och netto och ingen har en jävla ananas? Fick bli glass och någon frukt samt choklad istället. Så sur blev jag. Det skulle bli nyttigt liksom.

Just nu väntar jag på att maten ska bli klar så vi kan käka och sen ska jag överraska mammsen innan jag ska till Tos :).

<3

Datum: 2012-05-27 | Tid: 12:13:03 | Foton | 0 Kommentarer

Be brave, fall seven times, stand up eight!

Badat med Tos

Datum: 2012-05-26 | Tid: 23:09:56 | Allmänt | 1 Kommentarer

Idag så var det planerat att rida med Agnes och bada på ett ställde vid hennes stuga. Jättekul då den andra sjön vi ridet vid är en bra bit bort. Agnes mötte upp mig utanför stallet vid lite över halvsju, barbacka så jag plockade av sadeln jag med. Faller för grupptrycket you know ;).

Vi red i kapp hennes kompisar som skulle med som var tre stycken med väldigt pigga hästar. På ditvägen för att möta dem tävlade jag och Agnes lite mot varandra. Frankie var faktiskt snabbast men vinnarskalle som man har racade vi förbi dem ;). Shit vad det gick undan. Barbacka också. Fick knappt stopp på honom utan det var dom andra som vi mötte som stannade honom. (inte bokstavligt talat utan för att dom stod ivägen) Jag orkar verkligen inte hålla honom då han är stark så in i. Helt sjukt! Men det gick bra, barbacka i 110 kräver lite koncentration för att inte flyga långt åta skogen.

Väl vid badplatsen så gick Tose i ganska snabbt. Han ville inte riktigt gå ut så långt men försökte mana på honom så gott det gick utan att bli sur. Han småreste sig när jag bad honom backa så då blev jag lite sur, men bara just då. Annars var jag väldigt lugn så det var bra.
Jag tror alla fyra hästar var ute och simmade efter stund. Alla utan Tose som stod kvar där med vatten vid maghöjd. Haha! Men jag är ändå stolt över honom. Vi red en bit på stranden där de va ganska djupt och travade fram och tillbaka. Det var riktigt härligt :D.

Jag blev lite förmycket ibland eftersom alla ville komma längre ut och då påverkades jag av dem. Men Tose sa till mig att ta det lugnt och andas lite genom att vända in huvudet och nosa mig på benet. Då försökte jag rakställa honom men det ville han inte så då slog tanken mig, istället stod vi bara stilla. Väntade ut honom och gick ett steg osv. Men sen stod vi stilla mycket också, mös och kliade.

Självklart skulle Tose rulla sig så han la sig med mig på ryggen. Duktigt faktiskt att han tog lite hänsyn till att jag faktikst satt på ryggen och inte rullade runt som han brukar ;). Sen la han sig när jag hoppat av och så hoppade jag upp. Mycket smidigt ;). Tose blev dock inte nöjd eftersom han knappt rullade sig så mycket, så han försökte smita när jag skulle ner i vattnet igen.

Hemvägen gick hej vilt den också. Han var sjuuukt stark och stack en gång så jag knappt fick stopp på honom. Mina armar blir som spagetti och tårarna rinner av lufttrycket x). Men det var jättehärligt. Inte galopperat så snabbt bredvid någon på jättelänge. (Jag ♥ fart)

Nästa gång vi ska bada tror jag han kommer släppa efter ännu mer och våga gå lite längre ut. Han var väldigt osäker och sanden var väldigt sunkig. Men jag var inte rädd alls (för vattnet) :D.
Härligaste eftermiddagen/kvällen på länge :D.
Bilder som Agnes tagit. Kolla in hennes blogg --> http://agnessan.blogg.se/

Annorlunda hoppstil

Datum: 2012-05-26 | Tid: 13:16:08 | Fotograf | 1 Kommentarer

Denna hästen hade lite annorlunda hoppstil alltså. Såg lite kul ut men tyckte mest synd om den då den hoppade uppåt istället för framåt över hindrerna vilket slutade med att han halvt krashade in i dom. Det var som han inte visste hur man hoppade och något ännu mer ledsamt var att hon slog honom istället som att han skulle prestera bättre för det :/.

Fotat hopptävling

Datum: 2012-05-26 | Tid: 12:38:57 | Fotograf | 1 Kommentarer

Mamma väckte mig genom ett telefonsamtal vid lite över nio idag (=döende) för att jag skulle lämna filmkameran till dom som dom hade glömt. Så gick upp då, käkade och sen tog jag moppen upp till travbanan och fotade elithoppet där. Det var väldigt skiftande väder och jag var inte kompis med min sony eftersom det blivit något fel med den. Hoppas far hittar kvittot så jag kan lämna in den.

Såg faktiskt fram emot att kolla hoppning men blev lite besviken. Det var inte alls så "roligt" som jag tänkt. Det var för mycket ryck och slit (och slag dessutom) för min del. Men sen fanns det dem som rid mjukt och väl också.  
Säg till om ni vill se mer bilder. Känns onödigt att publicera mer om det inte finns intresse.
Är inte ute efter att ni ska kommentera :).

Idag

Datum: 2012-05-26 | Tid: 00:35:29 | Allmänt | 1 Kommentarer

Idag så chillade jag lite i hagen med Tose. Åt en frukt som han väldigt gärna ville ha, så det fick han. Bananälskare både två x).
Hade mjukiskläder på mig idag så hade inte tänkt att göra något speciellt. Men tog in honom, borstade och sprayade lite medel. Skyddade, sadlade och tränsade för att sedan rida ut. Red på en äng idag en bit in i skogen på hacket. Tose var något seg i psyket idag. Orkade inte riktigt hålla igång. Något vinglig och gick på dubbla spår. Men han kämpade på bra trots allt. Han var lugn även på hemvägen vilket är ovanligt.

Blev lite trav och galopparbete på volt med skrittpauser. Funkade helt okej. Flyttar inte för ytterbenet riktigt, men som sagt väldigt trött idag.

Gäsp

Datum: 2012-05-25 | Tid: 22:21:51 | Allmänt | 0 Kommentarer

Låter dessa två bilder beskriva vårt ridpass idag så får ni veta mer efter att jag vart ute på en powerwalk med Lizzie. Vår hund :).