Dagen

Datum: 2012-08-16 | Tid: 19:43:00 | Allmänt | 1 Kommentarer

Skrev aldrig vad som hände igår men Tose fick gå på banan med utrustningen. Var till en början väldigt seg men fick ett liten wakeupcall som "komigen nu" för att han gick och segade utan större reaktion. Alltså var han helt skänkeldöv framåt. Men efter det blev han mycket bättre och kunde faktiskt hålla igång och jobba. Gjorde lite småvolter och tränade på att hålla igång gångarterna. Ganska simpelt, men jobbigt!
 
Idag så började vi med lite markträning på banan. Började med lite spagat som går framåt. Sedan lite övergångar på rakspår bredvid mig. Mycket bättre idag. Eller ja, efter en stund efter att fått leka upp honom lite, och så bjöd han på galopp till och med. Blev också lite grundläggande träning på kommandorna både från halt till skritt och skritt till trav. Funkade helt okej. Kollade över tricken, buga, yoga, stegra (från alla olika håll och avstånd), spanska skritten osv. Allt gick riktigt bra och avslutade med en riktigt bra känsla! Var väldigt noga med att låta honom vila imellan momenten idag och sedan att han fick chansen att bara stå vilket gav resultat. Ibland brukar det ofta bli att man gör ett moment och fort övergår till ett annat. Då tappar han bjudningen om det blir för traggligt och går för snabbt fram. 
 
Sedan blev det lite från ryggen helt löst. Två dressyrpinnar fick agera utrustning. Tose tog galoppfattningar bra, byten si så där. Börjar korsa hej vilt men går givetvis att träna på. Blev lite kravlöst bara. Tog några hopp när höjden på hindrerna låg bra till. 60-70. Riktigt duktig var han. Tvekade inte även fast han kom lite fel utan hoppade så duktigt så. Stannade dock två gånger på en oxer men kom sedan igen och då hoppade han. Han orkar inte riktigt ta det sista (korta) steget innan om det blir för tajt avstånd så istället smiter han undan eller nitar. Beror också lite på osäkerhet. 
Hoppade en liten bana och sedan avslutade jag. Han sög riktigt på hindrerna idag vilket var otroligt roligt. Gick nästan lite för snabbt. Haha! Duktig ponny!
Bild sen träningen för Lisa! 

Kommentarer
Postat av: Lisa Axelsson

Underbart att det gick så bra :'D

Svar: Ja det var otroligt faktiskt trots att han har ganska låg energi som han sedan lyckades använda :'D.
Wilma None

2012-08-18 @ 00:27:06
URL: http://lisaaxelssoon.blogg.se/

Kommentera här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-post:

Webadress:

Kommentar:

Trackback