Svar på frågestunden

Datum: 2012-10-08 | Tid: 22:17:00 | Allmänt | 1 Kommentarer

Anonym: Äger du Tose? Har inte läst din blogg så länge så har inte riktigt fattat det haha, hur länge har du ridit? Gillar dig och din blogg jätte mycket! :)
Svar: Tack så mycket! Jag har Tose på foder och jag har ridit sedan jag började årskurs ett på lågstadiet. Det vill säga cirka tio till elva år. 
 
Anonym: Har du lärt Tose att stegra? Btw ni är jättefina ihop :)
Svar: Tack snälla! Satt kommando på det ja. 
 
Sofia: Vad är Toses mankhöjd?
Svar: 147 cm i mankhöjd. 
 
Vendela: Om jag vill börja på westernridning, vart ska jag börja då? Eller ska jag ha en medryttar häst som har en ägare som vill lära mig? Jättefin blogg med skit fina foton!! ;)
Svar:  Tack snälla! Vill du börja rida western seriöst anser jag att du kontakter en tränare. Om du äger en häst eller har som foder spelar inte någon större roll. 
 
Nea: Hej, lite frågor dåra :) Vilket var det första "tricket" han lärde sej & vad är det nyaste? Hur får du så fint hår?! Gör du något annat på fritiden? 
Svar: Först tricket som satt på kommando var stegra och den nyaste är cirkusuga som fortfarande är under inlärning. Jag har alltid haft tjockt hår och slutat gå till frisör som bara klipper alldeles för mycket. Låter det mest vara och sliter inte ut det med plattänger osv. (Även fast jag vill kunna style´a så orkar jag inte det på vardagarna särskilt ofta.) Jag tar pianolektioner och gillar att sjunga. Tvserier är ett stort intresse (haha) samt att fotografera vilket är det största. Annars så pluggar jag allt för ofta tyvärr som tar massa tid. 
 
Lisa: Om du precis satt på dig ett par strumpor, och snart märker att du har ett hål i den som irriterar, antingen vid hälen eller så att en tå sticker ut som kan vara jobbigt.. Byter du då strumpor eller härdar du ut?
Svar: Härdar ut helt klart. Har hänt så det är bevisat!
 
Oline: Favoritmat? - Vegetarisk qornfärssås och spagetti. 
Favoritfilm? - Titanic
Favoritlåt? - Starships med Nicki Minaj.
Favoritblogg? - Varierar beroende på uppdatering men just nu http://playlovelearn.wordpress.com/
Vilken superkraft hade du velat ha? - Snabbhet. 
Favorittrick som Tose kan? - Spansk skritt. 
Toses favorittrick? - Pussas. Hihi. 
Vad vill du helst att Tose lär sig härnäst? Spagat. 
Vad är du mest stolt över att ni klarat? Att rida ute i terrängen i halsring. 
Vad heter Toses ägare? Deras familj heter Oskarsson. 
Har ni mycket kontakt? Inte jättemycket men träffar dem varje dag i stallet. 
Finns det någon möjlighet att du köper Tose? Ja, men får inte för mina föräldrar. 
 
Alice: hur får man sin häst att stegra? - Tränar givetvis. Toses stegror kommer från lek. 
Hur får man sin häst att buga?  - Samma som ovanstående. 
Hur gammal är tose? - 17 år. 
hur länge har du haft honom? -
2 år. 
vart bor du? - Några mil från jönköping. 
brukar du hopptävla tose? - Nej.
brukar du dressyrtävla tose? - Nej 
har du några videoer på er på youtube - Kolla in "videos" i mina kategorier i menyn. 
 
Valentina: Är Tose hans fullständiga namn? Kram
Svar: Nej, Macintosh B (därav bloggnamnet med ett borttaget B) 
 
Moa: När började du att träna Tose? Favorit trick? Något tips för andra hästägare när det gäller ''trickträning''?
Svar: Sommaren 2010. Puss. Använda fantasi. Var kreativa och sätt dig inte in i någons annan mönster utan testa din egna väg. Lek, utforska, lär och älska. Ha roligt, belöna och upprepa och sedan vila. 
 
Elsa: Hur är det igentligen ? I några inlägg har du skrivit att Tose inte får hoppa för hans ben. Men du har ju bilder när du hoppar typ 1 meter med honom ? :o
Svar: Har aldrig skrivet på bloggen att han inte får hoppa (vad jag minns.) Men man kan ha fått den tolkningen då jag uttryckt (ej genom bloggen) att han inte "får" hoppa endast för att hans skada inte ska komma tillbaka om det blir förstor påfrestning för honom. Men jag testade att hoppa och det har funkat. Hoppar inte regelbundet så ser ingen fara i det om han inte tar skada av det. 
 
Anonym: Va är Tose för ras? När hur och varför köpte du Tose? Skulle va kul om du kunde skriva om dom anda hästarna du haft? Vilka bloggar följer du? Är du med och " tävlar" om att fota till Nellieberntssons header? 
Svar: Tysk ridponny. Är fodervärd och anledning till att jag började sköta om honom var för jag tyckte synd om honom. Inte vart mina hästar men kan skriva om min medryttarponny jag hade sommaren 2010. Är inte med och tävlar om en fotografering nej. 
 
Josäfin: Topp tre bästa TV-serier! :D
Svar: Pretty little liars, True Blood och The vampire diaries (okategoriserade.) 
 
Angelica: Min sköthäst kan bli rädd för absolut ingenting när vi är ute och går/rider ut/tränar senare på kvällen och hon blir helt blockerad.. Har du något tips på vad man kan göra för att få tillbaka henne? Kan ta upp mot en timme om man bara låter henne vara. 
Svar: Umgås och försök att finna lugnet och tryggheten hos dig istället för omvärlden. Träna och lek. Kan vara ryktning så som sammarbetsövningar från marken. Lycka till! (Svårt att bedömma via två meningar i text också för att få ett du ska få ett mer utförligare svar. Vill du ha mer hjälp hänvisar jag till min mail.)
 
Fanny: Hur gammal är Tose? - 17 år. 
Hur gammal är du? - 17 år. 
Hur länge har du haft honom? - 2 år. 


Sofia: Hejhej, jag undrar bara en sak. Varför rider man med repgrimma? Är det för något speciellt eller är det bara som en vanlig grimma? Tacksam för svar! :)
Svar: Repgrimmor är skarpare än vanliga. 
 
Hoppas jag fick med alla frågor. Stort TACK till alla som deltog i frågestunden. Superkul :D. Ledsen att det inte blev i en videoblogg men känner mig inte så trygg med det. 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lisa Axelsson

Hahaha du har väl inte lärt Tose att stegra? Du har satt kommando på det! Tror inte ens att man kan lära hästar att stegra med tanke på att det är ett naturligt beteende ;)
Underbart svar med strumporna :D

Svar: haha, sant xD.
Wilma None

2012-10-09 @ 19:15:04
URL: http://lisaaxelssoon.blogg.se/

Kommentera här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-post:

Webadress:

Kommentar:

Trackback