Markpass

Datum: 2012-10-16 | Tid: 21:36:21 | Allmänt | 1 Kommentarer

Idag så tränade jag en väldigt otålig liten vit i hagen. Haha han har blivit så närgången och är lite överallt och ingenstans nu när han står där ute i uteboxen. Kan inte stå stilla, något tiggig (ska för det mesta slickas) och bita i väggar. Hhmm. Rastlös är ett ord. Men hoppas hans spänningar går över.
 
Träningen i hagen gick riktigt bra. Hade önskat en lite bättre attityd från första början då han skulle dra sig til två hötussar (som han inte fick lov att röra och blev då lite sur) men när han väl släppt fokus från dem så funkade det fint. Tränade mycket backa genom att vicka på fingret som han är riktigt grym på. Backar cirka fem meter vilket är ett stort framsteg. Allt bara släppte och han kunde backa hur mycket som helst. Jag har inte pushat honom bakåt heller utan det är helt frivilliga backning vilket känns ännu bättre. Backar också ur femte zon (bakom) när jag tar honom i svansen så nu kan han backa både framifrån och bakifrån. Ryggen som återstår! Tycker faktiskt det är riktigt coolt när hästen är så lyhörd och kan tolka människans signaler så bra om jag får säga det själv. 
 
Longerade honom lite löst i skritt och berömde för minsta lilla några varv. Bra motivation idag. Kul! Sedan övergick vi till lite trav och galopp. Mest igångsättningar då det var lite halt men det fixade han fint. Började också lite på samling från traven till galopp. Lite passageliknande rörelse, dock bara några få tillfällen han samlade sig så pass mycket att det liknade passage. Han var fin och bärde upp sig bra idag också och hittade lite form i gångarterna. Försökte vila imellan momenten (longering, back och enstaka trick) men Tos ville gärna fortsätta träna. Han ville dock inte gå på ett speciellt ställe men vände bara åt andra hållet och då var det full fart framåt. Annars så har vi fortfarande lite problem med igångsättningar från halt men när vi väl är uppe i gångart så funkar det. Lustigt! Sist blev det lite trygghetsträning. Svinga med sticken. Han har aldrig stått så fint när jag slagit sticken över huvud så det var superkul! Han näst intill alltid reagerat lite med huvudet genom att höja det men inte idag. Helt stilla även fast han fick flytta huvudet så var han helt avslappnad och stilla. För övrigt. Fint pass. Motiverad ponny, lite fastfrusen i igångsättningarna annars pigg och fräsch.
 
Blev lite längre text idag men kan vara kul att variera så ni får lite mer inblick i hur jag tränar. Ska nog ta och fixa en litet klipp när vi tränar snart :). 
Brist på bilder var det ja men bilder som Sabina tagit tröttnar man aldrig på! 
 
 

Kommentarer
Postat av: Frida

JÄTTEFIN bild!

2012-10-19 @ 14:43:34
URL: http://westernfrida.blogg.se

Kommentera här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-post:

Webadress:

Kommentar:

Trackback