Träning med Agnes

Datum: 2012-04-26 | Tid: 21:30:47 | Allmänt | 0 Kommentarer

Tränade Agnes och Frankie idag igen, lika roligt som förra gången, dock något knepigare denna gången.
Började med att longera lite, kolla av hur utvecklingen gått vilket Agnes berättade hade gått bakåt. Frankie hade hellre bara stannat och sen inte gått framåt så vi byttes av och jag kollad läget lite. Han var väldigt blockerad i vänster idag, ville oftast inte alls bli utskickad i det varvet men i själva varvbyterna gick det bra.

Måste säga att han har fått in flowet när jag testade varvbyten och han bjöd till och med på galopp självmant. Framsteg. Duktig ponn!
Han testar dock Agnes en hel del och hittar ofta luckor att smita förbi i övningarna vilket gör att Agnes får träna ännu hårdare. Men försöker hjälpa så mycket det går, blir ofta att jag får ta över för att visa, lättare att förklara samtidigt än att korrigera i ord. haha! Slutade övningarna på banan med ett mycket fint varvbyte då Agnes tränade honom.

Ett av deras problem är lastningen så vi testade på det idag också. Har aldrig lasttränat någon häst men hade en plan hur det skulle gå till. Frankie gör så att han går upp på rampen men sedan backar han en bra bit och är lite överallt. Testade lite olika metoder och tog över för Agnes. Stod framför vilket inte gav resultat. Petade med ett dressyrspö på sidan (tryck) med som resulterade i att han backade. Gav tryck i grimman och släppte efter när han tog ett steg framåt (belöning). Efter några minuter så gick han in på helt eget initiativ vilket är superbra. Stod bredvid honom på rampen och så traskade han in. Sen släppte det. Han kunde gå in och ut med både mig och Agnes. Mindre kul att det spöregnade, bokstavligt talat. Blev blöt som en slickad katt. Haha!
Tror inte det är transporten som är läskig utan det sitter mest i huvudet, att han ska kunna känna sig bekväm och lita på den som leder in honom.
Tycker allt gick bra, mycket att träna på så förslog att komma upp och hjälpa till att lastträna imorgon igen dan innan tävling. Kan va bra! Så hoppas det släpper ännu mer imon. Kanske kollar av lite från marken också?

Ska bli intressant att läsa hur Agnes tolkade passet. Jag är nöjd men har ytterligare saker som jag vill ska släppa och fungera snabbare. Det kommer, men det tar tid. Tålamod!

Kommentarer

Kommentera här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-post:

Webadress:

Kommentar:

Trackback